Piškotki

Spletna stran SYLVANIANFAMILIES.SI za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani.

Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Osnova naše spletne trgovine je platforma Shopify, zato bomo v nadaljevnaju predstavili kako je na platformi poskrbljeno za piškotke in katere piškotke uporabljamo.

Nekateri piškotki so potrebni, da lahko brskate po naši spletni strani, uporabite določene funkcije in dostopate do varnih področij. Uporaba teh piškotkov je bistvenega pomena za delovanje spletnega mesta. Na primer, v času trajanja seje uporabljamo uporabniške vhodne piškotke, da sledimo vnosu uporabnika pri izpolnjevanju obrazcev, ki obsegajo več strani.

Uporabljamo tudi funkcionalne piškotke, ki si zapomnijo izbrane odločitve ali informacije, ki ste jih navedli, na primer vaše uporabniško ime, jezik in regijo, v kateri se nahajate. To nam omogoča, da prilagodimo izkušnjo vašega spletnega mesta vašim željam. Piškotki za preverjanje pristnosti so funkcijski piškotki, ki se uporabljajo za čas trajanja seje (ali pa so trajni, če se strinjate s funkcijo "zapomni si me"), da se uporabnikom omogoči, da se avtentificirajo ob nadaljnjih obiskih ali dostopajo do pooblaščene vsebine na vseh straneh. Funkcionalni piškotki, ki jih uporabljamo, vključujejo:

- Varnostni piškotki, osredotočeni na uporabnike, za odkrivanje zlorab s preverjanjem pristnosti za omejeno trajajoče trajanje, kot so ponavljajoči se neuspeli poskusi prijave. Ti piškotki so nastavljeni za določeno nalogo povečanja varnosti storitve.

- Sejni piškotki predvajalnika večpredstavnostnih vsebin (flash piškotki) se uporabljajo za čas trajanja seje za shranjevanje tehničnih podatkov, potrebnih za predvajanje video ali zvočne vsebine (npr. kakovost slike in hitrosti omrežne povezave)

- Piškotki za izravnavo obremenitve se uporabljajo za čas trajanja seje, da identificirajo isti strežnik.

- Vztrajni piškotki za prilagajanje uporabniškega vmesnika se uporabljajo za shranjevanje uporabniških preferenc glede storitve na spletnih straneh.

Piškotki za analitiko/statistiko nam omogočajo, da prepoznavamo in štejemo število obiskovalcev ter vidimo, kako se obiskovalci premikajo po naši spletni strani.To nam pomaga izboljšati način delovanja našega spletnega mesta, na primer z zagotavljanjem, da uporabniki z lahkoto najdejo tisto, kar iščejo.

Piškotki analitike "first party": te piškotke uporabljamo za ocenjevanje števila edinstvenih obiskovalcev, za izboljšanje spletne trgovine ter za odkrivanje najbolj iskanih besed v iskalnikih, ki vodijo do spletne strani. Ti piškotki se ne uporabljajo za spletno trženje.

Piškotki za analitične podatke tretjih oseb: uporabljamo tudi storitve Google Analytics in druge ponudnike analitike, naštete spodaj, ki vam pomagajo oceniti interakcijo uporabnikov z vsebino naše spletne strani. Ti piškotki si "zapomnijo", kaj so storili naši uporabniki na prejšnjih straneh in kako so sodelovali s spletnim mestom. Če želite več informacij o storitvi Google Analytics, obiščite Googlovo stran z informacijami. Navodila o tem, kako onemogočite storitev Google Analytics, glejte spodaj.

Piškotki, ki so nujni za delovanje spletne trgovine:

Name Function
_ab Used in connection with access to admin.
_orig_referrer Used in connection with shopping cart.
_secure_session_id Used in connection with navigation through a storefront.
Cart Used in connection with shopping cart.
cart_sig Used in connection with checkout.
cart_ts Used in connection with checkout.
checkout_token Used in connection with checkout.
Secret Used in connection with checkout.
Secure_customer_sig Used in connection with customer login.
storefront_digest Used in connection with customer login.

 

Piškotki, ki se uporabljajo za analitiko.

Name Function
_landing_page Track landing pages.
_orig_referrer Track landing pages.
_s Shopify analytics.
_shopify_fs Shopify analytics.
_shopify_s Shopify analytics.
_shopify_sa_p Shopify analytics relating to marketing & referrals.
_shopify_sa_t Shopify analytics relating to marketing & referrals.
_shopify_uniq Shopify analytics.
_shopify_visit Shopify analytics.
_shopify_y Shopify analytics.
_y Shopify analytics.
tracked_start_checkout Shopify analytics relating to checkout.

 

Kako dolgo bodo piškotki ostali v računalniku ali mobilni napravi?


Čas trajanja piškotka na vašem računalniku ali mobilni napravi je odvisen od tega, ali je piškotek "trajni" ali "sejni". Piškotki seje trajajo do konca brskanja, trajni piškotki trajajo do izteka ali izbrisa. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so trajni in trajajo od 30 minut do dveh let od datuma, ko so prenesene v napravo.

Piškotke lahko nadzorujete in upravljate na različne načine. Upoštevajte, da lahko odstranjevanje ali blokiranje piškotkov negativno vpliva na vašo uporabniško izkušnjo in deli našega spletnega mesta morda ne bodo več v celoti dostopni

 

Piškotke lahko brišete in pregledujete v svojem spletnem brskalniku:

- Chrome

- Firefox

- Internet Explorer 9

- Internet Explorer 7 ali 8

- Opera